Vi kigger på danskerne og deres bolig

Eksempel på boligen

I 1990’erne var samtalekøkkener og panoramavinduer det helt store og moderne. I dag er der opstået nye tendenser. Nu vil danskerne have ”velværelser” og generationsopdeling.

Det er ikke nogen hemmelighed, at danskerne går rigtig meget op i deres bolig. Hele 94 % af befolkningen mener, at en god bolig er en forudsætning for et godt liv – det er en voldsomt tal, som har oplevet en god stigning de seneste år. Boligen betyder ifølge den danske befolkning faktisk mere end andre væsentlige faktorer som uddannelse, erhverv m.m. Når danskerne får bygget nye boliger ved de præcis, hvordan det endelige resultat skal se ud. Lige nu er boligens indflydelse på selvopfattelsen næsten den mest afgørende faktor når vi vurdere os selv – hvor vi tidligere har set familie, teknologi og job som de vigtigste faktorer.

Eksempel på boligen

Ens bolig er blevet vores visitkort.

Danskerne og deres boliger

Når vi mennesker vælger at lægge så stor en betydning i, at bevise hvem vi er igennem vores bolig, bliver det yderst vigtigt hvad hele boligen består af. Før i tiden købte man bare de byggematerialer man havde lyst til, men i dag er byggematerialerne også blevet varemærker og brandet. Når boligejere køber nye vinduer, døre m.m. er de meget opmærksomme på, at designet passer helt perfekt til deres egen stil. De valg man tager i sin bolig, viser hvilken type man er som menneske er blevet præmisserne. Ens bolig er blevet en slags visitkort. Det er derfor at samtalekøkkenet er blevet noget alle skal have, da det udtrykker at man er en familie der taler og gerne vil være sammen. Denne form for køkken er kun vokset i popularitet igennem de seneste år, hvor det er her børnene laver lektier, hvor forældrene ser nyheder, og man spiser sammen.

Konceptet omkring drømme-boligen for danskerne

Drømmeboligen i dag er stor og indrettet samt malet i lyse farver, samt med en masse dagslys, som kan strømme ind og gøre rummene større. Det er også derfor at vinduerne i boligerne er betydningsfulde kilder til dagslys og til at skabe rummene større, selvom pladsen er yderst trang. De store vinduesarealer er også med at kaste en masse sol lys samt varme ind i rummene, hvilket kan betyde man kan spare på varmen – endnu et selvrealisering element som danskerne går op, som også kan være med til at tegn billedet af hvem man er. For hvem vil ikke tænkte på miljøet?

de store vinduer

“Jo større vinduer jo bedre” må siges at være danskernes motto de seneste år.

Over de seneste mange år er danskernes hjem blevet større og større. De vil have mere plads end de ville før i tiden – se bare på alle de ombygninsprojekter der er, hvor temaet “åbent rum / open space”. Boligerne er generelt blevet mere individuelle – de ligner måske hinanden udefra, men indeni er de designet af den enkelte familie – og ikke som i gamle dag til den enkelte familie.

Denne individualitet skal der også være plads til, da boligerne ikke længere er den ældre generations. Nu er der blevet plads til børn. De får faktisk flere og flere kvadratmeter at boltre sig på, viser flere undersøgelser. Badeværelset er blevet det sidste rum, der er privat i boligen. Det bliver i flere boliger udnyttet ved at udvide dette rum, så der bliver plads til alene tid. Derfor vil der være en tendens fremover til mere og mere velvære i dette rum, herunder kropsvelvære. Dette rum er blevet forældrenes ”velværelse”. Tidligere så man køkkenet blive slået sammen med stuen, hvor man nu ser velværelset blive slået sammen med badeværelset.

Bedste boligblogs

En af de elementer som også kan ses som tydeligt tegn på, at danskerne går mere og mere op i boligen, er den store mængde af DIY og boligblogs på både det danske og internationale marked. Hvis vi blot kigger på de danske boligblogs, så ses det at mængden her, er steget voldsomt de seneste år. Vi har listet nogle af de største boligboligs herunder.

Update d. 14.11.14: Er du på udkig efter flere gode boligblogs, så har vi her et par enkelte råd til at finde de bedste. Der findes dersværre ikke en liste over alle boligblogs i Danmark, hvorfra du kan vælge dine favoritter. Herunder har vi samlet råd til at finde og udvide din egen liste med boligblogs:

  1. Tjek forums, hvor folk ligesom dig er på udkig efter gode blogs (se f.eks. her).
  2. Tjek Facebook grupper for indretning og bolig. Her deles indlæg ofte – ellers kan du bede folk om at liste deres yndlings.
  3. Tjek blogroll på de boligblogs du allerede følger.
  4. Tjek kommentarer på de boligblogs du allerede følger.

Boligwebshops:

Vi har kigget på danskernes favorit webshops for, at se præcis hvad det er danskerne er på udkig efter . Det ses tydligt ud fra de største på markedet, at danskerne går op i kvalitet, og bruger større og større beløb på deres bolig. Herunder har vi listet nogle af de helt store bolig webshops i Danmark i øjeblikket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *