Vi deler ud af vores erfaringer med at lave en blog

bogen

Dette er kun én af 3 blogs som vi har, og derfor tænkte vi at det var på tide, at dele ud af vores viden indenfor feltet. Derfor vil vi i dette indlæg komme med vores tips til blogverdenen.

I indlægget vil vi guide til:

 • Gode links når du skal laver din blog
 • Ting at tænke over når du finder på et navn
 • Ting at tænkte på når du vælger emne

Gode links når du laver bloggen

Vi starter ud med at give dig nogle enkelte gode links, til de guides som vi selv bruger, når vi laver vores blogs. Det er vigtigt at du læser hele dette indlæg før, du begynder at oprette bloggen da, der er mange ting som du skal tage stilling til.

En af de første guides vi vil henvise til, er fra bloggen Unitate.dk, som skriver en masse gode blogindlæg rettet mod bloggere. Om du er helt ny indenfor blogging, eller du har blogget i flere år, så er der informationer at finde. Den guide som vi linker til her, er en meget grundig guide over hvordan du laver en blog. Har du ikke forstand på de tekniske elementer bagved en hjemmeside, så skal du ikke være bange for at benytte guiden, den er nemlig skrevet således, at man ikke behøver nogen tekniske erfaring.

shutterstock_118149091

Den anden guide vi vil linke til, er den engelske hjemmeside WikiHow, som også har lavet en guide til, hvordan du kan oprette en blog. Her får du 4 forskellige typer af personlige blog at vælge imellem. Hjemmesiden er på engelsk, men kan nemt oversættes med Google Translate.

Et nystartede koncept som vi faldt over, da vi skrev dette indlæg er bloggen bloggingfromscratch.com. De har også en guide til opstart på din egen blog, men herudover også en masse gode guide til, hvordan du på alternative måder får skabt dig en blog. Konceptet går ud på, at du ikke skal gøre som alle de andre, hvis du vil have en succesfuld blog.

Den sidste hjemmeside som du skal besøge, er hjemmeside WordPress, som er det gratis CMS-system, som de fleste at disse guides benytter. Det er også det system som vi selv anbefaler – efter at have prøvet lidt af hvert, så er det ofte det, som man vender tilbage til igen og igen. Besøg deres hjemmeside, og se hvad de har at tilbyde.

Ting at tænke over når du finder på et navn

Der er rigtig mange ting at tænke over, når man skal finde på det rette blognavn. Der findes den klassiske, hvor man benytter ens eget navn, som navnet på bloggen. Dette vil i mange tilfælde være fornuftigt, hvis du f.eks. benytter bloggen til promovering af dig selv – f.eks. med fremtidige jobs i tankerne.

bogen

Hvis dette ikke er tilfældet, så kan det være en ide, at finde på et mere unikt navn, som er med til at beskrive din blog.

Igen vil vi vende os til en engelsk hjemmeside, da bloggen Blogclarity har skrevet en rigtig god guide omkring det at vælge et godt blognavn (finde den her). Nogle af de tips som hun kommer med er:

 • Nedskriv blogtemaet, og brainstorm på baggrund af dette
 • Find den ”tone” som du ønsker at holde på bloggen
 • Tænk over og udvælg det publikum du vil ramme
 • Gennemgå blogs du kan lide

Når du har styr på alle disse ting, så kan du begynde at tænke over hvad din blog skal hedde. Det er rigtig mange ting at overveje – men hvis du finder det perfekte navn fra starten, så kan du komme langt.

Vi anbefaler at du læser denne guide først, og når du har læst denne, så kan du første med guiden fra Unitate omkring valg af blog navn. Igen kommer de med nogle rigtig gode tips, og giver også nogle gode værktøjer med på vejen, som du ikke finder hos Blogcalrity.

Ting at tænkte på når du vælger emne

Inden du opretter din blog, så har du sikkert allerede fundet en masse til emner, og ofte vil dette være hvad din blog skal omhandle. Der findes mange guides på nettet til, at vælge det rigtige emne. De er alle sammen af svingene kvalitet, og vi har det lidt svært med at udvælge den enkelte gode – dette sker primært fordi, vi synes nogle gange at man bare skal komme i gang med dette emne. Vi synes man skal bruge meget tid på at vælge navn, da det ikke særlig nemt kan ændre, men det er ret nemt at tilpasse sig emnerne efterfølgende.

Her er de enkelte råd vi vil give indenfor emnet:

 1. Vælg ikke for få emner, og vælg ikke for mange
 2. Vælg 1-2 som skal være de primære emner for din blog
 3. Kig på de blogs du kan lide, hvor mange har de

2 Responses to Vi deler ud af vores erfaringer med at lave en blog

 1. […] Personlige erfaringer fra bloggen Momentum […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *