Hvorfor er blogs blevet så populære blandt danskerne

unge bloggere

Blogs er blevet ufattelig populære blandt danskerne – voksne som børn! Disse blogger nu hver dag omkring deres liv, offentlig på deres blogs. Mediet bliver brugt til alt fra selvrealisering, jagt efter jobs til helt almindelig sammensætning af det rigtige sæt tøj. Kan du nævne et emne, så finder det formentlig en blog som skriver omkring dette emne.

Blogmediet har udviklet sig meget, og tog især fat da BD (red. første blogportal i Danmark), samlede blogger på én platform. Sidenhen er der kommet mange flere til – og bloggerne er endvidere gået sammen, og har skabt deres egne netværks. Hver dag kommer der flere og flere blogger til, og ligesom diverse modetrends, oplever man også med danske blogs, at disse kommer i stimer.

modebloggere

Lånt fra: http://www.business.dk/media/saa-meget-tjener-danske-modebloggere Foto: BENOIT TESSIER

De populære blogs i Danmark

Modeblogs var nogle af de første, som fik den store succes i Danmark, men sidenhen har mange andre emner opnået popularitet. Ligesom modetrends, så har vi oplevet af disse nye blogs kommer i stimer, og derfor var der f.eks. i 2013 en pludseligt stigning i antallet af boligblogs, i 2012 en stigning i fitnessblog og således kunne vi forsætte. I den seneste periode har vi oplevet en stigning i det som man kan kalde teenblog, hvor helt unge danske piger og drenge udfolder sig på nettet.

Teenblog fænomenet har været eksisterende i lang tid, men har år efter år taget mere og mere fat. Selvom der er påkrævet en smule teknisk forståelse for at oprette en blog, så er det de seneste år blevet nemmere og nemmere for de unge at tilgå sig denne viden. Sammenfatter man dette med det drømmebillede som ofte opstilles af at være blogger, så forstår man godt at antallet af teenblogs er stigende.

unge bloggere

Hvorfor kommer så mange blogs og hvorfor bliver de populære

Spørgsmålet må derfor være, hvorfor kommer der så mange nye blogs i Danmark på et dagligbasis? Hertil kommer det korte svar fra OpretBlog som lyder ”Fordi det nemt og hurtigt”. Hvis blot vi kigger på det at oprette en blog i 2010, så var et højere niveau af viden omkring kodning etc. påkrævet. Kigget vi på den aktuelle viden der er påkrævet for at oprette en blog i dag, så er den meget lille, og blot efter en kort guide, så vil man kunne oprette sin egen blog.

OpretBlog mener ikke at dette er en ulempe, da en blog kan bidrage med mange til – som f.eks. kvalificering til job, opbygning af personligt brand, opbygning af skrive kundskaber. ”Vi skal blot kigge på, at vi sætter de rette retningslinjer for de helt unge bloggere, som endnu ikke er modne nok til at forstå alle konsekvenserne af at have en blog frit tilgængelig på nettet”.

Problemstillingen omkring de helt unge bloggere

Problemstillingen med de helt unge bloggere er ofte, at de ikke ved hvilke konsekvenser det har at have en blog. F.eks. hvorledes dette kan skade deres omdømme, fremtidige jobmuligheder og starte en debat de endnu ikke er voksne nok til af afslutte. Derfor ikke sagt at de unge bloggere ikke skal have en blog, man skal blot sikre sig at de forstår hvad dette kan have mig sig – og især af negative konsekvenser.

Nogle af de store teenbloggere bliver idoliseret af andre unge mennesker, fordi de lever et næsten ”berømt” liv – det tættest en ung pige på 13 år kan komme på sådan et niveau. Derfor vil de gerne selv opnå dette, og ser bloggen som en løsning herpå. Læs her og her hvor galt det kan gå, hvis man ikke er opmærksom på konsekvenserne af at have en blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *