Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/boshop.dk/momentumdk/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/boshop.dk/momentumdk/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/boshop.dk/momentumdk/wp-includes/plugin.php on line 579
Guide til en god kontorstol | Momentumdk

Guide til en god kontorstol

8106-right

Guide til en god kontorstol

Når du skal købe en kontorstol er det vigtigt, at du først finder ud af hvad dit behov er, så du får en kontorstol som passer til dig.

Her vil jeg dele det op i 4 afsnit, og derefter forsøge at konkludere på det.
1) Har jeg nogle specielle behov / skravanker?
2) Hvor meget sidder jeg ned om dagen/ugen?
3) Hvad er mit budget?
4) Hvad er mine tidligere erfaringer med kontorstole?

Har jeg nogle specielle behov / skravanker?

Jeg har erfaret at jeg let får ondt helt nederst i ryggen. Jeg har i gennem et år arbejdet på møbelfabrik hvor jeg havde en masse tunge løft, som ikke var gode for min ryg, og efterfølgende har jeg arbejdet som handikaphjælper, hvor der også var mange uhensigtsmæssige løft.

Det har gjort mig særlig opmærksom på, at jeg skal finde en stol, som tilfredsstiller mit behov for at kunne veksle mellem forskellige gode og behagelige siddestillinger i løbet af min arbejdsdag. Derfor skal jeg bruge en kontorstol, som har mange muligheder for indstillinger, så jeg kan ændre både højde, rygvinkel og vinkel mellem sæde og ryg.

Hvor meget sidder jeg ned om dagen/ugen?

Jeg sidder i perioder meget ned om dagen. Jeg arbejder til dagligt med ledelse og har ansvaret for et par mand, og det betyder at der lander mange mails på mit skrivebord. Så det er vigtigt for mig med en kontorstol, som er lidt bedre end gennemsnittet.

Når jeg kommer hjem fra arbejde sidder jeg også meget ved computeren – fx. lige nu hvor jeg sidder og skriver om kontorstole. Så det er vigtigt at finde ud af hvor meget man bruger stolen, for hvis det er et arbejdsredskab, som man bruger mange timer om dagen, så er det vigtigt at få en kontorstol, som er af en god kvalitet, og ikke blot nøjes med det næstbedste alternativ. Der er mange kontorstole på markedet, og mange ser flotte ud, men få har de indstillingsmuligheder som der kræves for at den kan bruges hele dagen.

Hvad er mit budget?

Dette er naturligvis også et vigtigt punkt, men det bør ikke være det første sted man fokuserer. Er det din arbejdsplads som skal spendere pengene til din kontorstol er det selvfølgelig knap så vigtigt, men også i privaten er det godt at have en god kontorstol, så man kan sidde fornuftigt, når man slapper af.

De billigste af slagsten går for 3-400 kr hos Ikea fx. Det er vigtigt at man ikke tænker budget først, men først gennemtænker hvor meget man bruger den og hvilke behov man har, for ryggen skal jo bruges hele livet.

Hvad er mine tidligere erfaringer med kontorstole?

Du har helt sikkert brugt en del kontorstole gennem livet, og det kan være en god ide at tænke tilbage. Brug lidt tid på at køre dine forskellige studiesteder, arbejdssteder etc. igennem, hvor du har haft en kontorstol igennem længere tid. Tænk på hvordan de var at bruge, og hvad du kunne lide og hvad du ikke kunne lide. Var der en som var for dårlig i hjulene? Var der en som havde en superlet indstillingsfunktion? Var der en som ikke kunne blive høj nok? Alle disse overvejelser er gode at få med, når man skal finde sin optimale stol til kontoret eller hjemmet.

office_chair_ergonomics-500x492

Den helt rigtige holdning giver det bedste resultat

Min konklusion blev, at det vigtigste for mig er at der er mange gode instillingsmuligheder. Jeg har valgt ikke at gå med en billig model, men i stedet at købe en god kvalitets kontorstol, som jeg vil kunne have i mange år. Jeg har haft en Kinnarps stol på mit tidligere arbejde. Det var en fin stol, men der var også nogle ting som irriterede mig ved den. Den havde ikke mulighed for at man kan sidde omvendt på den. Det har jeg fundet bedst hos Håg Capisco modellerne. Håg har modellen Capisco 8106, som er god da den kan bruges på mange måder. Er man til den billige ende er kan man også finde noget fornuftigt hos Ilva, men det bliver ikke med de samme indstillingsmuligheder.

En anden god ide kan være at kombinere køb af kontorstol med et køb af hæve sænke bord. Det kan være en god ide, da det minimerer antallet af timer på stolen, da man kan hæve bordet, og stå og arbejde noget tid. Du finder Håg Capisco hos kontorstole, og der kan du også finde et godt udvalg af hæve sænke borde, som er fornuftige til prisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *