Få ro på de lange rejser

shutterstock_85552621

Hvad enten du skal med fly, tog eller bus på en længere rejse, er der mange, der oplever det som svært at falde til ro og få noget ordentlig søvn på turen. Det gør dig mindre oplagt, når du når din endestation og mindre sjov at være i nærheden af på vejen derhen. Her får du en lille guide, der giver dig tips til, hvordan du kan få ro på på de lange rejser.

1. Gode ørepropper giver dig mulighed for at koble af 

Køb nogle gode ørepropper til din tur – det er ganske enkelt guld værd. Ørepropperne vil ikke alene meget bodstaveligt talt give dig ro, de vil også give dig muligheden for at koble af fra de mange indtryk, der vil være omkring dig i flyet, på toget eller i bussen, hvor der måske også er babyer, der skriger, folk der snakker og lyde fra selve flyet, toget eller bussen. Med et par gode ørepropper kan du læne dig tilbage og slappe af uden forstyrrelser.

2. Tag en lille pude og evt. et tæppe med, hvor det er nødvendigt  

På længere rejser med fly er det standard, at du får en sovepude og et tæppe, så du kan slappe af, og det vil det også være ved nogen tog- og busture, men ikke ved alle. Forhør dig om, hvad der stilles til rådighed, og tænk over, om du gerne for eksempel vil have mulighed for at sove lidt undervejs på turen. Så kan det være en god ide at tage et tæppe og en lille pude med, hvis det ikke er en del af pakken.

3. Lav en playlist på din telefon eller mp3-afspiller til afslapning 

Du skal selvfølgelig ikke sove på hele turen, men det kan godt være, at du gerne vil læse lidt. Hvis du har svært ved at abstrahere fra andre menneskers samtaler, når du læser, kan klassisk musik være vejen frem for dig. Under alle omstændigheder gør musik ofte folk glade og mere afslappede, så lav nogle playlist, der passer til din rejse og nyd at være undervejs.

4. Tag en sovemaske med 

Hvis du nemmest kan sove i mørke, og for meget lys generer dig, er det en super ide at tage en sovemaske med dig på turen. Den vil hjælpe dig på enkleste vis – nemlig ved at sørge for, at dine øjne bliver dækket til, så du kan sove i mørke, selvom du er omgivet af lys. Det er en lille ting, der kan ende med at gøre den store forskel på, om du får en god tur eller en mindre god tur på vejen mod din endelige destination.

5. Hav sovepillerne klar, hvis alt andet fejler

Det er en fordel at minimere sit forbrug af sovepiller, da de har tendens til at være meget vanedannende, og du først og fremmest bør tænke på, hvorfor du ikke kan sove og ændre ting som dit aktivitetsniveau eller hvor meget, du spiser i timerne, inden du skal sove, før du overvejer at tage sovepiller.

Men når du er ude at rejse på en længere tur, kan det være en nødløsning at have et par sovepiller klar, hvis du virkeligt har brug for søvn og ikke kan falde til ro på turen. Hav derfor et par sovepiller klar som en plan, du kan falde tilbage på, hvis alt andet fejler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *